РосЗМІ дізналися про відповідь РФ на "кремлівський список" США

Рада Федерації (верхня палата парламенту РФ) у відповідь на публікацію США так званого "кремлівського списку" розробляє законопроект, який закріпить поняття втручання в суверенітет Росії.

Про це передає російський ресурс РБК.

"Існує безліч фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи нашої країни. Висуваючи законодавчі ініціативи, ми виходимо з позиції дзеркальності заходів, які спрямовані на протидію зовнішнім втручань", - сказала співавтор документа Людмила Бикова.

Втручанням у внутрішні справи РФ російські політики назвуть "не ґрунтуються на міжнародному праві та міжнародних договорах незаконні спроби вплинути на рішення державних органів країни", сказав РБК президент фонду "Інститут регіональних проектів і законодавства" Борис Надєждін, який бере участь у розробці законопроекту.

Другою ознакою буде встановлено, що втручання прагне порушити природний хід політичного процесу в Росії.

При цьому одне з джерел РБК назвав зазначений законопроект відповіддю на "кремлівський список" США, а другий джерело – "помстою за доповідь і недопуск російської збірної на Олімпіаду".

Політичний консультант Дмитро Фетисов зазначив, що, швидше за все, ідея законопроекту прийшла з Кремля.

Як повідомляв "Апостроф", один із співавторів "кремлівського списку" Андерс Ослунд заявив, що в останній момент у цей список були внесені значні зміни.