RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні розповіли про величезні втрати воїнів Путіна на Донбасі на початку війни: названі цифри

За серпень 2014 року в результаті бойових зіткнень з підрозділами української армії і добровольчими батальйонами втрати збройних сил Росії склали близько 500 солдатів убитими і пораненими.

Про це "Апострофу" розповів військовий оглядач, головний редактор сайту "Інформаційний спротив" Юрій Карін.

"Якщо бути точними – 103 окупанта ліквідовані, ще 378 склали санітарні втрати. І це не рахуючи тисяч утилізованих російських "відпускників", найманців і місцевих колаборантів", - уточнив він.

Карін зазначив, що влітку 2014 року РФ зосередила біля кордону з Україною до 60 тисяч солдатів.

"Перед початком вторгнення влітку 2014 року 200-кілометровій зоні біля російсько-українського кордону ми фіксували скупчення батальонно-тактичних груп зі складу з'єднань ЗС РФ чисельністю до 60 тисяч чоловік. Російський самодержець на білому оці кілька разів обіцяв Заходу відвести війська від кордону, але цього не зробив", - підкреслив військовий оглядач.

Також Карін звернув увагу, що Кремль запровадив підрозділи регулярної армії в Україну, коли бойовики "ДНР" і "ЛНР" фактично були розгромлені, причому введення російських військ був порушенням російського законодавства.

"Успішний наступ української армії змусило Путіна задіяти регулярні частини ЗС РФ. Спочатку їх застосування обмежувалося артилерійськими обстрілами пунктів тимчасової дислокації наших підрозділів, перекинутих на перекриття кордону, з території РФ. Також з території агресора за українським літакам працювали засоби ППО і авіація. Незаконні збройні формування так званих ЛНР і ДНР тоді несли великі втрати і вже фактично були поділені. Кривава авантюра під назвою "Новоросія" виявилася під загрозою. У Путіна не залишалося вибору, крім як вторгнутися в Україну регулярною армією. Тим самим порушивши російське законодавство – дозвіл на застосування військ за межами РФ Держдума вже відкликала", - пише головний редактор сайту "Інформаційний спротив".

Дана ситуація, зазначив Карін, змусила Путіна вдатися до брехні:

"Відставного підполковника ФСБ довелося брехати. Брехати щиро і самовіддано. Брехати власного електорату і зарубіжним колегам. Найбільш цинічні висловлювання Путіна моментально ставали інтернет-мемами – "вони заблукали" і "ихтамнет". З приводу російських військових невдач зло жартували, що розбився на навчаннях літак був "звільнений з армії в минулому році" і не має відношення до ВС РФ. В якийсь момент з брехні російського лідера і кремлівської пропаганди утворилася паралельна реальність. І, найстрашніше, здалося, що він вірить в неї. Але це для необізнаних...".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": 500 людей за один місяць: які втрати своїх військ на Донбасі приховує Росія