RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Більше не можна ігнорувати: у США вказали на низку серйозних викликів для Кремля всередині Росії

Сили опозиції і невдоволення населення ситуацією в країні поступово міцніють, що змушує Кремль шукати різні варіанти стратегій.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Коли Кремль зіткнувся з серйозними викликами і розчарованим електоратом, різним опозиційним групам вдалося сформувати політичний порядок денний, піднявши рівень дебатів у пресі, поширивши свої повідомлення по всій країні через соціальні мережі і поставивши під загрозу контроль "Єдиної Росії" на інших рівнях у державі. Усе це було б немислимо десять років тому. Хоча жоден кандидат не загрожує четвертого терміну Путіна, дебати опозиції піднялися до рівня, який Кремль більше не може ігнорувати", - йдеться у звіті.

Кращою для Кремля стратегією є включення опозиційних політиків в свою систему, для пошуку спільного рішення і їх нейтралізації.

"Кремль чаклує над різними стратегіями, щоб впоратися зі зростаючим невдоволенням в країні і зміцнілою опозицією, адже час, коли Москва могла ігнорувати думки незгодних, підійшло до кінця. У найближчі місяці і роки російській владі доведеться приймати жорсткі заходи по боротьбі з бідністю і економічними проблемами, а також шукати відповіді на різні очікування нового покоління і заклики до реформ", - вважають експерти компанії Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна проблеми, три людини готові кинути йому виклик - приватна розвідка США.