RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Жага визнання: в Росії розповіли, навіщо Путіну знадобилася війна проти України

Основою політики російського президента Володимира Путіна є війна, але не з міркувань безпеки, а для обґрунтування своєї легітимності.

Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив російський опозиціонер Леонід Гозман.

"Я боюся, що справжньою метою зовнішньої політики Путіна є не звичайні для цього речі - безпека, просування бізнесу або підвищення рівня життя - а, скоріше, психологічні та нематеріальні поняття: повага, любов, визнання, страх. Путін весь час говорить: «вони нас не слухають, вони нас не поважають, вони на нас не звертають уваги, але тепер і зараз почують». це схоже на пацанів у дворі, які міряються силою. Сьогодні основа його політики, основа його легітимності - це війна", - говорить Гозман .

За словами політика, в 2012 році Путіну пропонували повернутися до влади за допомогою чесних виборів, але він відмовився.

"Зараз відмовився на вибори Навального допустити, який точно б його не переміг. Мені здається, він не хоче отримувати легітимність від народу. Якби це були чесні вибори, і він на них виграв, то легітимність у нього була б від людей. Цього він не хоче, якщо люди наділили його владою, вони можуть її і забрати. Як це буває в будь-якій нормальній країні. Так було в Україні з Ющенком, наприклад. Путін же хоче бути начальником від Бога, а війна - дуже важлива і зручна річ. Він зміг дуже здорово мобілізувати населення, еліти і на цьому стоїть його легітимність. Саме тому він не може змінити цю політику, якщо він її змінює, він втрачає базу свого існування, базу своєї легітимності", - пояснює опозиціонер.

Також читайте матеріал "Апострофа" - Путін готовий до поступок щодо Донбасу, але на жорстких умовах: чого чекати після 18 березня.