RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Путін не готовий йти: в Росії вказали на тупикову ситуацію на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін на даний момент не готовий йти з Донбасу, тому ситуація навколо конфлікту на сході України знаходиться в глухому куті.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Тетяна Станова.

"Я не думаю, що у Путіна є якісь особливі плани стосовно США чи Європи. Його завдання зараз – знайти певний формат, який дозволив би домогтися хоча б обмеженого успіху в політичному процесі в Сирії. Дуже багато скепсису щодо перспектив, але це єдиний шлях для Путіна досягти хоч якогось прогресу і позитиву у зовнішній політиці. Україна відійшла на другий план, але за останні півроку почала повертатися. І настрої такі, що в Кремлі готові йти на якісь поступки, але тільки на своїх жорстких умовах. Путін не готовий йти з Донбасу. Думаю, ситуація залишається в глухому куті. І Росія не в настільки складній ситуації, щоб чимось жертвувати з точки зору логіки Путіна", - вважає Станова.

За її словами, Путін розуміє необхідність структурних змін в самій Росії, зокрема, боротьби з корупцією, але навряд чи буде їх здійснювати.

"Путін чудово розуміє проблему, пов'язану з корупцією, неефективністю і так далі. Він хоче більшої динамічності. І навіть не лояльності, а технічної старанності. Але це побажання. Реалізація – це буде зовсім інша історія. Путін не готовий до надто радикальних змін, і в тому ж питанні боротьби з корупцією у нього немає рішення. Я ні на секунду не вірю, що Путін готовий йти на якісь послаблення. Швидше – навпаки, я б чекала, що загрожує новий термін значно більш швидким авторитарним трендом і становленням більш репресивного режиму", - зазначила політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путін готовий до поступок щодо Донбасу, але на жорстких умовах: чого чекати після 18 березня