Нижче соціології: екс-депутат Держдуми вказав на важливий момент з результатом Путіна на виборах

Президент Російської Федерації Володимир Путін виграв президентські вибори в РФ з результатом у три чверті голосів, однак це не те ж саме, що 85%, які у нього нібито були згідно з соціологією.

Про це "Апострофу" заявив російський політик, колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

За його словами, було зрозуміло, що в результаті процедури, яка відбувалася 18 березня, буде перепризначений Володимир Путін.

"Важливе питання для Путіна полягав у тому, а який, власне, у нього рівень підтримки? І дуже багато коментаторів говорять про те, що це має також зовнішньополітичне значення. Я повністю згоден, що головний адресат процесу - це Захід", - уточнив Пономарьов.

Він додав, що результат у 76% для Путіна означає, що зараз ми не говоримо ні про яку всенародну підтримку зовнішньополітичного курсу. Так, мали місце традиційні методи адміністративної мобілізації електорату, які бачили і на попередніх президентських виборах, але також велика кількість людей прийшла добровільно.

"Ознакою цього є, наприклад, голосування на закордонних виборчих дільницях, яке побило всі рекорди - воно в десять разів вище, ніж в усі інші часи. Це говорить про те, що насправді люди хочуть змін, вони дуже стурбовані тим, що відбувається в країні. Але в тому меню, яке їм дали, цих змін немає. І своєю участю в цьому процесі вони висловлюють, що хочуть щось зробити, але не розуміють, як", - підсумував Пономарьов.

Читайте також матеріал "Апострофа": Результатом на виборах Путін особисто зобов'язаний одній людині - Ілля Пономарьов.