RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Влаштували вибух: в Росії дали серйозні терміни найманцям, які воювали на Донбасі

У російському місті Санкт-Петербург суд виніс вирок безробітним громадянам РФ Миколі Мотовилову і Антону Головырцеву, які підірвали пост ГИБДД в 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба регіонального управління Слідчого комітету РФ.

Чоловіків визнали винними у посяганні на життя правоохоронців, навмисному заподіянні тяжкого шкоди здоров'ю і незаконний обіг вибухових речовин. Мотовилова суд засудив до 19 років у колонії суворого режиму, Головирцева — до 19,5 років. Також їх зобов'язали виплатити 2,4 млн рублів за цивільними позовами.

Засуджені встановили вибуховий пристрій на сходинці одного із стаціонарних постів ДАІ. Цей пристрій виявив 5 березня 2015 року співробітник ДПС.

Як встановили експерти, бомба знаходилася в робочому стані і лише дивом не здетонувала.

Другий вибуховий пристрій, який було закладено в жовтні того ж року на іншому посту ГИБДД, вибухнуло, і в результаті чого була поранена пенсіонерка, яка відсунула ногою пакет з бомбою.

Як пише петербурзького видання "Фонтанка", Мотовилов і Головирцев були безробітними. Вони воювали на Донбасі в рядах бойовиків "ДНР", а після повернення до Росії вирішили провести серію вибухів з метою привернути увагу ЗМІ до ситуації в країні", пише видання "Петербурзький щоденник".

Як встановило слідство, ґрунтуючись на листуванні і переговорах підсудних, вони скоїли злочини на "ґрунті ненависті до інститутів державної влади".

Зазначається, що чоловіки спорудили два вибухових пристрої з мінометних мін часів Другої Світової війни, які Мотовилов модернізував пристроєм дистанційного керування.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в мережі з'явилася інформація, що на Донбасі українські військові взяли в полон громадянина РФ.