RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Путіна немає шансів: Росії озвучили прогноз на випадок військового зіткнення з США

Президент Росії Володимир Путін програє протистояння з країнами Заходу, якщо і далі буде йти на конфронтацію.

Про це британський політолог, науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин при Університеті Джонса Хопкінса Тарас Кузьо розповів "Сегодня".

Політолог зазначив, що після удару США, Франції і Великої Британії по Сирії подальший розвиток подій став непередбачуваним.

"Мені це трохи нагадує СРСР початку 80-х. Як і Союз тоді, Росія зараз переживає період застою, низькі ціни на нафту і газ, але Росія переоцінює свої можливості. Росія - це Нігерія з ядерною зброєю. І конкурувати з США (я вже не кажу про НАТО) у військових питаннях, вона не зможе. Це приведе до банкрутства Росії так, як тоді збанкрутував Радянський союз. Так, у Путіна образ мачо, він ходить без сорочки. Але він програє, якщо буде йти на подальшу конфронтацію", - підкреслив Кузьо.

У той же час, на його думку, позиція американського лідера Дональда Трампа стосовно Росії вигідна для України, на відміну від позиції екс-президента США Барака Обами.

"Обама був слабкий, він хотів перезавантажити відносини з Росією навіть після її військового вторгнення в Грузію. Після 2016-го, коли Росія втрутилася в американські президентські вибори, Захід нарешті прокинувся, і це добре для України", - розповів політолог.

Кузьо згадав, як у 2014 році український лідер Петро Порошенко стояв перед лицем агресії Росії практично сам, в той час як зараз Україна стає потужним союзником Заходу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЗМІ дізналися, що США могли завдати ракетного удару по ППО Росії в Сирії.