RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Кремль збирається замінити посла в Сирії: перші подробиці

Найближчим часом міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров може замінити надзвичайного і повноважного посла РФ в Сирії Олександра Кінщака на нинішнього вищого диппредставника Кремля в ОАЕ Олександра Єфімова.

"Олександра Кінщака змінить нинішній посол РФ в ОАЕ Олександр Єфімов. Олександр Кінщак очолить департамент Близького Сходу і Північної Африки замість Сергія Вершиніна, який 27 березня 2018 року був призначений заступником міністра закордонних справ. У сферу ДБВСА входять двадцять держав, в тому числі Сирія", - пише російський Коммерсант.

Крім того, як передають російські ЗМІ, указ про заміну фахівця з вибудовування міжнародних бізнес-зв'язків Олександра Кінщака, президент Росії Володимир Путін повинен підписати до травневих свят.

Варто відзначити, що Кінщак був призначений главою російського посольства в Сирії з грудня 2014 року. Перед поїздкою в Сирію займав посаду заступника директора департаменту Близького Сходу і Північної Африки.

Що ж стосується Єфімова, то різні дипломатичні посади він займає уже на протязі майже 40 років і в травні йому виповниться 60. Послом в ОАЕ був призначений в 2013 році. В Еміратах був радником-посланником посольства Росії в Йорданії (2004-2008 роки) і заступником директора департаменту Близького Сходу і Північної Африки МЗС Росії (2008 - 2013 роки).

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лавров заявив, що хіматака в Сирії була постановкою русофобів.