RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Розвідники з США розповіли, на які війська Росії може не вистачити грошей

Військово-морський флот Російської Федерації може найбільше постраждати від скорочення оборонного бюджету країни.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

За прогнозами аналітиків, Росія, швидше за все, буде приділяти першочергову увагу своєму стратегічному ядерному арсеналу, високоточній зброї та засобам радіоелектронної боротьби.

У той же час в Stratfor відзначили, що, хоча скорочення оборонного бюджету РФ не викликає сумнівів, цифру в 20% потрібно розглядати в контексті, інакше вона може вводити в оману.

"Перш за все, важливо пам'ятати, що різниця у витратах включає одноразовий платіж, зроблений російським Мінфіном у 2015 році, щоб розібратися з великою частиною боргу військової промисловості країни. Якщо цей елемент не включати, то фактичне скорочення може бути розраховане аналітиками, такими як Майкл Кофман з Центру військово-морського аналізу, ближче до 7%, ніж до 20%", - заявили в приватній розвідці.

Крім того, в Stratfor вважають, що не можна точно розрахувати військові бюджети таких країн, як Росія, адже велика кількість статей витрат на оборону, включаючи витрати на стратегічну зброю, часто залишається нерозкритим. І якщо ціни на енергоресурси знову піднімуться, це дозволить Росії знову збільшити оборонний бюджет.

Аналітики Stratfor додали, що бурхливе зростання військових витрат Росії, яке спостерігалося останні півтора десятиліття, в цілому закінчилося.

"І хоча військова модернізація в Росії триватиме в тій чи іншій формі, Москві доведеться обмежувати розробки і зосередитися на ключових областях, відмовившись від всеосяжного підходу", - підсумували в розвідці.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія отримала подвійний удар, Путіну доведеться робити складний вибір - приватна розвідка США.