На Заході назвали п'ять ключових проблем Путіна

Володимиру Путіну на новому терміні свого президентства належить вирішити п'ять нагальних питань, починаючи від економічних проблем і постійно вибухаючого протестного невдоволення серед середньостатистичних росіян, закінчуючи забороною боротьби кремлівських еліт і налагодженням відносин з США і Заходом.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Зазначені проблеми можуть стати одним з найскладніших випробувань для Путіна на новий термін, хоча у вже досвідченого гаранта в арсеналі явно знайдуться кілька козирів, які допоможуть з ними розібратися. Зокрема, Путін може влаштувати ротацію в уряді, щоб краще реагувати на внутрішній і міжнародний тиск, з яким стикається Росія.

"Хоча Дмитро Медведєв, швидше за все, збереже свій пост прем'єр-міністра, колишній міністр фінансів Олексій Кудрін, політик, налаштований на реформи, може отримати високий пост в Кабінеті міністрів, щоб допомогти Путіну в подоланні економічних слабкостей країни і її фінансової ізоляції від Заходу. Але оскільки Путін хоче зберегти рівновагу в Кремлі, він може призначити на противагу Кудріну когось із більш консервативної і націоналістичної групи наближених до глави "Роснафти" Ігоря Сєчіна. Інші зміни на посадах високого рівня, включаючи дипломатичний та оборонний портфелі, можливі в найближчому майбутньому", - йдеться в матеріалі приватної розвідки США.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна п'ять страшних проблем, новий термін стане останнім - приватна розвідка США.