RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Названо серйозну небезпеку для Путіна з боку Заходу

Продовження співпраці Росії з Іраном може спричинити не тільки посилення санкцій, а й введення ембарго з боку країн Заходу.

Про це російський опозиційний політик Костянтин Боровий розповів "Апострофу".

Політик зауважив, що знищення іранських озброєнь і баз на території Сирії вплинуло на плани Росії: "Звідси розумне рішення прибрати з Сирії свої щупальця, тому що їх досить ефективно обрубують. Іран саме у зв'язку зі своєю агресивною політикою, підтримкою терористичних угруповань вже став небезпечним і для Росії. Тому Іран рахується з реальністю, а Росія цього разу теж приймає реальність, тому що підтримка Ірану означає конфлікт з Ізраїлем, зі США і з Заходом взагалі".

Так, на його думку, співпраця з Іраном стала становити небезпеку для Росії у час, коли США розглядають відновлення ембарго.

"Росія займається в Сирії очевидними політичними і військовими провокаціями, але їхній рівень стримується дуже послідовною позицією США і Заходу взагалі. Тобто для Путіна продовження підтримки Ірану – це шлях вже не до посилення санкцій, а до ембарго. Я думаю, він це розуміє і побоюється такого розвитку подій. Тому що в момент, коли почнуть діяти угоди щодо ембарго відносно Росії, вже ніякі пропагандистські кампанії, ніякі хабарі європейським і американським чиновникам не допоможуть: доведеться забиратися з Сирії та насправді зі світової політики", - підкреслив Боровий.

Він припустив, що президент Росії Володимир Путін вважає небезпечними для свого режиму "загравання" з Іраном. Опозиціонер вважає, що лідер РФ поки не готовий відмовитися від співпраці з президентом Сирії Башаром Асадом, проте, швидко усвідомить, що треба припиняти підтримку цього режиму.

Більше про виведення іранських військ з Сирії та побоювання Путіна читайте в матеріалі "Апострофа" - Путін зрозумів, що йому загрожує небезпека: чого бояться в Кремлі.