RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Потрібен новий ворог: стало відомо про проблему кремлівських пропагандистів

Російські пропагандисти зіткнулися з серйозною проблемою - потрібен новий ворог, але таких немає.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише російський соціолог Ігор Ейдман.

За його словами, основний меседж внутрішньої кремлівської пропаганди - Росія в кільці ворогів, народ і влада повинні бути єдині, всіх нас однаково ненавидять і хочуть знищити.

"Кремлівська пропагандистська машина працює на створення саме такої картини світу в свідомості росіян. Мета її - подальша консолідація населення навколо влади, яка позиціонує себе як єдиного захисника від шкідливих зовнішніх ворогів... Але для більшої ефективності потрібно періодично пред'являти населенню якихось реальних "ненависників Росії", які марять знищенням російського Мордора". А з цим проблема", - підкреслив Ейдман.

Він уточнив, що на Заході таких не знайти вдень з вогнем, а українські "бандерівці" давно у публіки оскому набили.

"Потрібен свіжачок. Причому добре б з числа росіян. Ненависть "зрадників" ще болючіше сприймається масовою свідомістю і ефективніше консолідує її навколо влади. На жаль, деякі чудові, чесні блогери і журналісти, самі того не усвідомлюючи, цілком добровільно грають цю роль", - зазначив соціолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий путінський пропагандист насмішив мережу безглуздими погрозами на адресу України.