RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.65
  • НБУ:EUR 42.75
НБУ:USD  39.65
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Стало відомо, чим Лукашенко сильно дратує Путіна

Президент Білорусі Олександр Лукашенко діє, на думку Кремля, занадто самостійно і не хоче ділитися владою, тому в Росії воліли б бачити на його місці когось більш лояльного.

Про це "Апострофу" розповів білоруський політолог Алесь Лагвінец.

За його словами, недавні слова Лукашенка "не витримаємо - підемо до складу якоїсь іншої держави", свідчать про те, що протягом свого правління в Білорусі він будував свою особисту владу. а питання державності було для нього побічним.

"Зараз він зв’язує державність зі своїм особистим політичним майбутнім. Він бачить, що Москва хотіла б мати в Білорусі когось більш лояльного. Росія Путіна стомилась цяцькатись з Лукашенком, у них інший стиль поведінки. А Лукашенко не хоче ділитися владою, він каже: ваша влада в Білорусі тільки через мене. Це дратує Путіна. Прагматична дружба Лукашенка з Україною теж дратує Москву. Лукашенко хоче грати свою гру, зрозуміле бажання Лукашенка встановити в Білорусі свою політичну династію, якщо не зі старшим, то з молодшим сином. На певному етапі він зрозумів, що бути диктатором формально незалежної країни йому вигідніше, ніж бути в статусі Татарстану або Чечні", - зазначає політолог.

У той же час, Лагвінец вважає, що ідеологічно Лукашенко близький з російськими керівниками.

"Останній візит сина Лукашенка в Чечню говорить про те, що такі одіозні фігури як Рамзан Кадиров для Лукашенко цілком прийнятні", - додає він.

Детальніше про відносини Білорусі з Росією і Україною читайте в інтерв'ю Алеся Лагвінца "Апострофу": Білорусь витискає вигоду з війни в Україні, а Путін втомився від Лукашенка.