9 травня вже мало: в Росії розповіли, навіщо Путін назвав військові частини РФ в честь українських міст

Присвоєння назв українських міст російським військовим частинам спрямоване не тільки на провокування України, а й на внутрішню аудиторію в РФ.

Про це "Апострофу" розповів російський блогер Слава Рабинович.

За його словами, цей указ президента Володимира Путіна не можна розглядати як "чисту" провокацію проти України.

"У цьому указі є привласнення так званих історичних назв не тільки з українськими містами. Тому неможливо це рішення розцінювати як хімічно чисту провокацію проти України. З одного боку, це, природно, провокація, але вона незграбно завуальована. І, звичайно ж, рішення і для внутрішньої аудиторії: в Кремлі думають, що вбивають одним ударом двох зайців", - зазначає блогер

Рабинович скептично ставиться до цього рішення російської влади, яке продовжує загальну ідеологічну політику Кремля. Крім того, він вказує на її безпосередні результати у вигляді настроїв російської молоді.

"Побєдобєсія" на 9 травня нам мало. Пам'ятників Сталіну і преклоніння перед ним нам мало. Потрібно вигадати щось зовсім сумне. Це сталося в той же день, коли навіть прикремлівський ВЦВГД (Всеросійський центр вивчення громадської думки, - "Апостроф") опублікував дані про те, що приблизно одна третина всіх молодих людей в Росії хоче емігрувати з країни. Це все, що потрібно знати про реальний стан справ. З поправкою на те, що це ВЦВГД, і, ймовірно, реальні цифри - це те, що емігрувати хочуть дві третини молодих людей Росії", - говорить Рабинович.

Детальніше про використання українських міст в назвах російських військових частин читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремлі хотіли вбити двох зайців: як Україні реагувати на нове рішення Путіна.