RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Європейський друг Путіна зробив тривожну заяву по новій війні на кордоні з Україною

Президент Молдови Ігор Додон звинувачує місцеву опозицію в спробах відновити конфлікт в Придністров'ї нібито з метою втягнути в нього Росію.

Про це пише Deschide.

"Я стурбований можливістю реанімації придністровського конфлікту з тим, щоб втягнути в нього Росію. Чи ризикнуть реалізувати такий сценарій наші демократи? Сподіваюся, що ні", - сказав він

"Народ лякають погрозами з боку РФ і Придністров'я, оскільки про проєвропейський вектор нічого говорити. В середу виповнилося чотири роки з моменту підписання угоди про асоціацію Молдови з ЄС, але очікуваних результатів немає", - додав Додон.

Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, "розставлять все по місцях, люди проголосують за тих, кому довіряють".

Додон також пригрозив заблокувати проект Стратегії національної оборони, якщо парламент не врахує його пропозиції.

Проект передбачає "розробку життєздатної та ефективної системи оборони для відсічі можливих агресій, нападів і підривних дій щодо суверенітету, незалежності, територіальної цілісності країни і/або безпеки її громадян".

Серед загроз і ризиків зазначені: військовий потенціал у придністровському регіоні (у тому числі Оперативна група російських військ), використання інструментів інформаційної пропаганди, кібератаки, незаконна міграція, незаконний оборот зброї, терористична діяльність.

Варто відзначити, що Додон - противник європейської інтеграції Молдови, він виступає за розрив угоди про асоціацію з Європейським союзом і проти входження в НАТО. Свій перший міжнародний офіційний візит на посту президента Додон здійснив до Росії на запрошення президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в Міністерстві закордонних справ невизнаної республіки Придністров'я відмовилися виводити військовий контингент Росії.