RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нас там як би не було: російський офіцер публічно зізнався в участі у війні на Донбасі

Російський старший лейтенант Олег Леонтьєв, обвинувачений у справі про загибель солдата-строковика Іллі Горбунова, в суді заявив про участь у війні на Донбасі.

Про це повідомляє фонд "Право матері", який представляє на процесі інтереси сестер загиблого.

Так, військовий в останньому слові розповів про участь у "заході на території суміжної країни", де "як би не було" російських військових. При цьому він попросив суд про вирок, який дозволив би йому продовжити службу і приєднатися до угруповання російських військ у Сирії.

"При позитивному рішенні суду негайно наступним бортрейсом туди лечу. Це дозволить принести якусь користь для держави. Я вже брав участь в одному з таких заходів, але єдине, це було на території суміжної країни, на якій нас як би не було", - процитував фонд заяву Леонтьєва.

Уточнюється, що це перша публічна і офіційна заява російського офіцера. Так, влада РФ заперечує участь російських Збройних сил у бойових діях на Донбасі. Москва заявляє, що росіяни їдуть туди добровільно і серед них є військові, які взяли відпустку або звільнилися.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в інтернеті оприлюднили ексклюзивне відео з-під Пскова (Російська Федерація), де на безіменних могилах російських десантників, які загинули на сході України, з'явилися кам'яні надгробки, встановлені за гроші Міноборони РФ.

Крім того, в російській республіці Північна Осетія за участь у війні на Донбасі нагородили 10 осіб, з них 4 посмертно.