RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Щури пожирають один одного: в мережі обговорюють арешт в Росії генерала, який вів справу Савченко

Увечері 16 липня в Москві за хабарництво затримали генерала Олександра Дриманова, який завідував слідством у справах російського бізнесмена Михайла Ходорковського і нардепа Надії Савченко, а також фабрикував справи проти українців.

Про це повідомляють росЗМІ.

Відзначається, що після затримання генерала доставили в СІЗО "Лефортово", а стаття звинувачення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років і штрафом в розмірі до семикратної суми хабара.

У справі Дриманова є щонайменше два епізоди, стверджують в правоохоронних органах РФ. Раніше було відомо, що його звинувачують в отриманні хабара в розмірі від 50 тисяч до мільйона доларів за звільнення з СІЗО і пом'якшення звинувачення помічникові кримінального авторитета Захарія Калашова Андрію Кочуйкову.

Також в ході розслідування справи про корупцію екс-заступник генерала Денис Нікандров розповідав, що "віддячив" начальника за просування по службі сумою в $10 тисяч, а в ході розслідування іншої справи стверджував, що Дриманов розподіляв між підлеглими хабар в розмірі $200 тисяч.

"Він завідував слідством у справах Ходорковського і Савченко, а також фабрикував справи проти українців. Але взяли його не за фабрикацію тих справ, а за хабар від криміналу. Загалом, товариш Ягода пішов, товаришу Єжову приготуватися", - прокоментував інцидент колишній адвокат Савченко Микола Полозов.

"Та не за те його прийняли, що хабар взяв. І не за те, у кого взяв. А за те, що кому треба долю не заніс", "Сказали ж, бізнес не кошмарити. З кого тоді брати?", "А адже цей Дриманов, пам'ятається, фальсифікував справу Савченко, коли ще була жертвою режиму", "Пацюки один одного пожирають", - додали в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", Україна випередила Росію в рейтингу подолання корупції.