RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Одну машину пропустили: з'явилися несподівані деталі вбивства журналістів в Африці

Автомобіль убитих в Центральноафриканській Республіці російських журналістів рухався в колоні з двох машин: напали тільки на другу, де і знаходились журналісти, які розслідували діяльність найманців з ПВК "Вагнера".

Про це з посиланням на групу з розслідування обставин загибелі журналістів повідомляє "МБХ Медіа".

Перший автомобіль вбивці, які знаходилися в засідці, пропустили. У другій машині знаходилися троє росіян (Орхан Джемаль, Кирило Радченко, Олександр Расторгуєв) і місцевий водій, її атакували цілеспрямовано.

Відзначається, що правила, складені фахівцями ООН, класифікують дороги Центральноафриканської республіки за трьома категоріями - за ступенем їх безпеки. По дорогах "червоного", найвищого рівня загрози, рух можливий тільки в супроводі військового ескорту. При цьому всі пасажири і водії повинні бути в шоломах і бронежилетах. Під час руху по дорогах "помаранчевого" рівня немає вимог подорожувати з озброєним ескортом. Шоломи й бронежилети повинні бути в наявності в автотранспорті, але їх носіння не обов'язково. При русі по дорогах "зеленого" рівня вимоги мати бронежилети і шоломи відсутні.

На дорогах всіх трьох рівнів - "червоного", "помаранчевого" і "зеленого" - рекомендовано пересуватися групами з мінімум двох машин. При цьому в кожній машині має бути не менше двох осіб.

Російська знімальна група під час поїздки по дорогах ЦАР 30 липня майже весь час їхала дорогами "зеленого" рівня. Лише на виїзді з міста Сібю машина в'їхала на дорогу "помаранчевого" рівня загроз. На думку джерел групи в ЦАР, журналісти вирішили об'єднатися з ще одним автомобілем, дотримуючись правил безпеки. Поки невідомо, хто їхав в автомобілі, який злочинці вирішили пропустити. Також невідомо, чому журналісти вирішили змінити свій первісний маршрут.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російських журналістів, які знімали фільм про найманців приватної військової компанії "Вагнера" в Африці, перед вбивством допитували.