RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Білорусі проходять затримання співробітників відомих ЗМІ: фото і останні подробиці

У Мінську затримали головного редактора інформаційної компанії БелаПАН Ірину Левшину, яку звинувачують в незаконному доступі до платної інформації державного агентства БелТА.

Про це повідомляє БелаПАН.

Так, журналістку затримали "по кримінальній справі про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації державного інформагентства БЕЛТА".

"З нею проводяться слідчі дії", - уточнили виданню в Слідчому комітеті.

Відзначається, що зв'язок з Лєвшиної пропав вранці в четвер, 9 серпня. Вона не прийшла на роботу в звичайний час, а її мобільний телефон виявився відключений. Її дочка виявила в квартирі Лєвшиної сліди обшуку і розкритий системний блок комп'ютера.

Додамо, що буквально у вівторок, 7 серпня, в рамках кримінальної справи були також затримані міжнародний оглядач БелаПАН Тетяна Коровенкова і чотири співробітники видання TUT.BY. Їх також затримали у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства БелТА.

Днем пізніше, 8 серпня, білоруські силовики також прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюку Биковському. В цей день в Білорусі також затримали трьох журналістів і головного редактора порталу про нерухомість Realt.by. Після допиту їх відпустили.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Білорусі затримали кореспондента "Українського радіо" в Білорусі Павла Шаройка.