RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Кільце санітарів стискається: відомий журналіст яскраво висловився про "досягнення" Росії

Росія витратила серйозні зусилля на те, щоб вселити світу страх перед собою, однак тепер в Кремлі іноді ображаються на те, що їх побоюються.

Про це в ефірі радіо "Ехо Москви" розповів знаменитий журналіст Олександр Невзоров.

"Вони довго домагалися, щоб їх боялися... А взагалі, чи треба боятися країни, в якій трирічних дітей одягають в форму солдатів сталінської армії, возять їх в трунах у формі танків на якісь паради; прославляється захист найбільш жахливого режиму, який існував в світі, тобто сталінського і його охорону, яка коштувала 47 мільйонів життів, і де письменники відкрито марять ракетами, здатними спопелити весь світ, як це робить Проханов, де бродять Мілонов, Поклонська, де публікуються фотки блокади з написом "Можемо повторити" або там штабеля трупів на Невському п'ятачку?", - задає риторичні питання Невзоров.

За його словами, вселити світу страх перед собою - це єдине, що вийшло у російської влади.

"І скільки було витрачено зусиль, щоб цей страх вселити світу. Це вийшло. Треба сказати, що це, в цілому, єдине, що вийшло. Але тепер чомусь іноді російська влада ображається, що вона цей страх вселила. Вони всіх лякали, а тепер, коли побачили, що санітари з гамівними сорочками наближаються, вони чомусь тривожаться і тривожно повідомляють, що кільце санітарів стискається", - перефразував Невзоров недавнє висловлювання прем'єр-міністра Дмитра Медведєва про "кільце ворогів", яке стискається навколо Росії.

"Незрозуміло взагалі в ім'я чого це відбувається, і яку велику таємницю зберігає Росія від усього світу, в чому полягає ця сакральність, якою не можна поділитися з усім іншим людством, через що все протистояння. Можливо, це якийсь стратегічний секрет, як в 21-м столітті можна мати 30 мільйонів вуличних очкових вбиралень. Може бути, це секрет тортур у в'язницях. Але зрозуміло, що підла Європа хоче опанувати якусь із цих скрєп і нею, можливо, користуватися, а Росія її намагається зберегти і нікому не розповісти . Це єдині секрети наши, які я знаю, і це єдине пояснення конфронтації", - резюмував журналіст.

Нагадаємо, докладніше про зовнішню політику Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Путін загнаний в кут: Росія на межі нового конфлікту, все може швидко закінчитися.