RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії виявили зниклий вертоліт: подробиці смертельного інциденту

У неділю, 2 вересня, вертоліт Мі-8, здійснюючи політ в Іркутській області Росії, перестав виходити на зв'язок.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

На наступний день, 3 вересня, було виявлено місце падіння вертольота.

"Виявили на місці катастрофи тіла всіх трьох членів екіпажу", - розповів журналістам представник рятувального центру Росавіації.

"Рятувальники будуть виносити загиблих на руках, оскільки місце катастрофи знаходиться в важкодоступній гірській місцевості. Їм доведеться пройти більш 1 км до посадкового майданчика з вертольотами", - зазначив співрозмовник агентства "Інтерфакс".

За його словами, уламки Мі-8, швидше за все, залишаться на місці катастрофи в ущелині. Повітряне судно сильно зруйновано в результаті удару об землю. За попередніми даними, слідів пожежі немає.

Рятувальний вертоліт приземлився в кілометрі від місця аварії, яке виявилося в важкодоступній ущелині. Співробітникам МНС довелося добиратися до нього пішки.

За попередніми даними, Мі-8 вилетів з аеропорту міста Усть-Кут в селище Кунерма (Казачинсько-Ленський район Іркутської області), не прибув в місце призначення і не вийшов на зв'язок.

Повідомляється, що вертоліт здійснював рейс за замовленням "Новосібірскгеологіі" і повинен був приземлитися мінімум в двох точках по маршруту, щоб забрати вантаж або пасажирів. Метою польоту також була аерофотозйомка.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в неділю, 2 вересня, в провінції Балх на півночі Афганістану розбився військовий вертоліт, повідомляється про велику кількість загиблих, серед яких, імовірно, двоє українців.