Познер відзначився імперським висловлюванням про Крим: в мережі хвиля гніву

Відомий російський журналіст Володимир Познер заявив, що Крим "завжди був російським", а втрату бази в Севастополі допустити було не можна.

Про це він сказав, виступаючи в Єльському університеті (США), передає російський опозиціонер Леонід Волков.

За словами Волкова, відповідаючи на питання про Крим, Познер визнав його анексію порушенням міжнародного права, проте відразу ж став виправдовувати цей акт.

"Чи було це порушенням міжнародного права? Ну да, було! Але Севастополь - це ж город російських моряків; якби ми втратили там базу флоту і там була база НАТО, з Шостим флотом США, як можна було таке допустити? Хіба в такій ситуації не варто наплювати на міжнародне право? І потім, Крим завжди був російським. Нарешті, щоб ви краще розуміли: ось уявіть, що в Мексиці трапиться революція (sic!), хіба в цьому випадку США не захоче розмістити кілька дивізій на південному кордоні? Ну да, напевно треба провести новий референдум, але я абсолютно упевнений в тому, яким буде результат цього референдуму", - заявив Познер.

"Коротше, друзі мої, я під враженням. Експортний Познер - це зовсім не Познер для внутрішнього споживання (сподіваюся, йому дуже добре платять)", - резюмував його виступ Волков.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Росія вирішила влаштувати "військові навчання" в Криму.