Підпалили хвіст: в Росії вказали на тупик, в який потрапив Путін

У зв'язку з наростаючою кількістю санкцій Заходу проти Росії, президент країни Володимир Путін катастрофічно потребує переговорів щодо їх пом'якшення.

Таку думку в колонці на "Апострофу" висловив російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Росія, російські компанії і російські гроші, навіть якщо вони називаються доларами, стають токсичними, небезпечними. Тому Путін потребує переговорів, він намагається пом'якшити режим санкцій. Йому потрібні переговори і з Трампом, і з ЄС, і з японцями ... Але, схоже, він не розуміє головного: діють закони, а не підступність політичних лідерів або навіть політичних груп і партій - незалежно від того, подобаються ці закони лідерам держав чи ні", - упевнений він.

За його словами, якщо другий етап санкцій вступить в силу, то російські банки опиняться в дуже скрутному становищі.

"Другий етап санкцій, який передбачає блокування рахунків і обмеження в торгівлі, ще не вступив в силу. Але коли це станеться, багато банків виявляться в дуже складному становищі: їм потрібно буде пояснювати, чому вони допустили відмивання російського капіталу. Як розповів мені один знайомий британський підприємець, який займається логістикою (а у нього, природно, є російські клієнти), банк призупинив кредитну лінію і попросив прибрати рахунок, тому що виявив перерахування в російську компанію", - пояснює Боровий.

Боровий впевнений, що вже зараз на обличчя повноцінна фінансова ізоляція Росії.

"Путіну підпалили хвіст і це очевидно. Почалася справжня, повноцінна фінансова ізоляція Росії: рахунки блокують, західні компанії, західні банки закривають кредитні лінії, блокують кошти, якщо не доведено їх легальне походження. Банки дуже бояться потрапити під санкції, і це відбувається по всьому світу. І якщо раніше Кремлю накопичувати фінансові запаси за кордоном було легко, то тепер виявилося, що всі вони під лупою у банкірів. Великі інвестиції блокуються. Інструменти, створені для торгівлі з Заходом, поступово просто знищуються", - роз'яснює опозиціонер.

Детальніше про поїздку Путіна в Париж, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін у важкій ситуації: розпад Росії наближається.