Дай спокій Україні! У Росії провели зухвалу акцію проти Путіна

У російському Волгограді шестеро активістів провели 2 грудня одиночні пікети на підтримку українських полонених моряків.

Про це повідомляє "Кавказький вузол".

Пікети проходили в районі Центрального ринку міста. Активісти стояли з плакатами "Путін, дай спокій Україні!", "А на війну гроші є?", "Війна з Україною - безумство нашої влади", "Лікаря в Кремль!" і іншими.

Галина Тихенко стояла з плакатом "Пірати Азовського моря! Звільніть українських моряків!". За словами жінки, на неї напала перехожа і порвала плакат. При цьому, як стверджує активістка, яка напала пошкодила її слуховий апарат. Поки Тихенко утримувала жінку, активісти викликали поліцію.

Увійшовши в конфлікт з активісткою заявила журналістам, що її обурив плакат активістки. Вона стверджує, що активісти напали на неї самі. Жінка вказала на камеру зовнішнього спостереження і заявила, що записи допоможуть розібратися в інциденті.

Співробітники поліції опитали учасниць конфлікту. Тихенко сказала, що напише заяву з приводу нападу. Вона і ще двоє активістів були доставлені у відділ поліції.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні російські кораблі здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Після цього військові кораблі РФ відкрили вогонь по українських судах в Керченській протоці і захопили їх. В полон потрапили 24 моряки.