RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Любитель "Кримнаша": з'явилися несподівані подробиці про затриманого в Росії американця

Затриманий в Росії громадянин США Пол Уілан, якого звинувачують в шпигунстві, підтримував окупацію Криму та висловлювався на підтримку Кремля в інших ситуаціях.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

Як зазначається, американець протягом багатьох років налагоджував мережу контактів в Росії, використовуючи для цього аккаунт у "ВКонтакте". На своїй сторінці Уілан в основному вітав друзів з різними святами - починаючи з Дня подяки і закінчуючи днем ВДВ. Сам він раніше перебував на службі в армії США, і, за даними The Washington Post, був звільнений за спробу привласнити 10 тисяч доларів за державний кошт. Іноді Уілан викладав в соцмережу фотографії: на одній з них він позує у військовій формі з автоматом на тлі портрета Саддама Хусейна, а на інший відображений в футболці московського "Спартака".

Друзі Уілана в соцмережах стверджують, що нічого підозрілого в поведінці американця ніколи не помічали. До звинувачень багато з них відносяться з сумнівам. За словами знайомих, Уілан завжди був "товариський і доброзичливий". Один зі співрозмовників журналістів на умовах анонімності розповів, що познайомився з Уіланом ще в середині 2000-х на сайті друзів по листуванню і бачився з ним одного разу в 2008 році, але і після цього вони продовжували спілкуватися в інтернеті. У цієї людини склалося враження, що американець щиро цікавився Росією. Уілан охоче обговорював політику, дотримувався консервативних поглядів і, відповідно, підтримував республіканців. У дискусіях він часто займав проросійську позицію, в тому числі з питань військового конфлікту з Грузією в 2008 році і окупації Криму.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Москві співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали громадянина США Пола Вілана за звинуваченням у шпигунстві.