RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Путін навчив Росію ненавидіти Захід: показові цифри

Число росіян, які не хотіли б переїхати за кордон, досягло максимуму за останні сім років і склало 61%.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру", передає "Комерсант".

Так, про бажання емігрувати говорить тільки 17% респондентів, більшість з яких - молодь до 24 років. За словами соціологів, значна частина населення "настільки матеріально бідно, що навіть не уявляє еміграцію як реальну можливість".

Кількість росіян, які "безумовно не хотіли би переїжджати за кордон", збільшилася за рік з 56% до 61% і досягла максимуму за останні 7 років, з'ясували соціологи.

Приблизно стільки ж громадян РФ (58%) за останні п'ять років не були за кордоном. За словами політолога Аббаса Галлямова, це "працює на владу".

"Людей, які ніколи не були, наприклад, в Європі, легше переконати в тому, що там засилля сексуальних меншин і ненависть до Росії, ніж тих, хто там бував. Низький рівень підтримки влади серед більш забезпечених громадян пов'язаний з тим, що вони" регулярно бувають за кордоном і бачать все самі, інші змушені дивитися на світ очима вітчизняних телепропагандистів ", - говорить експерт.

Найсуттєвіше на готовність емігрувати впливає вік. 41% опитаних від 18 до 24 років заявили про бажання переїхати за кордон. Молодь також краще сприймає тих, хто виїхав з Росії співвітчизників: 96% з цієї вікової групи відносяться до емігрантів "позитивно" і "нейтрально". У старшій віковій групі (від 55 років) зафіксовано найбільш негативне ставлення до емігрував - 23%.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що росіяни стали песимістичніше оцінювати перспективи свого матеріального становища на тлі зростання інфляційних очікувань.