RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Путінська Держдума вирішила зробити російських солдатів "невидимими"

Російська Держдума прийняла в третьому, остаточному читанні законопроект, який забороняє військовослужбовцям мати смартфони і спілкуватися з журналістами.

Про це повідомляє "Лента.ру".

Зазначається, що мова йде не тільки про смартфони, але і про інших гаджети, в "яких можуть зберігатися або які дозволяють з використанням інформаційно-телекомунікаційної мережі "Інтернет" поширювати або надавати аудіо-, фото-, відеоматеріали та дані геолокації".

Також військових обмежують у праві користуватися соцмережами. Наприклад, їм не можна буде викладати в інтернет будь-яку інформацію, яка може вказати на їх місцезнаходження і приналежність до Збройних сил, а також про нинішніх і колишніх товаришів по службі, членів їхніх сімей.

Причиною для прийняття заборони автори законопроекту називають особливий інтерес до російських військових з боку спецслужб "окремих держав, терористичних та екстремістських організацій".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Держдума РФ прийняла в першому читанні законопроект про ізоляцію російського сегмента інтернету.