У Росії заарештували "екс-міністра" ДНР, який крав гроші Путіна

У Ростові-на-Дону співробітники спецслужб РФ заарештували колишнього "міністра фінансів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва на прізвисько "Ташкент".

Про це повідомляє DonDay.ru.

Зазначається, що Тимофєєва затримали і доставили в Москву для проведення слідчих дій.

Сам Тимофєєв - уродженець Невинномиськ Ставропольського краю. Однак його дитинство пройшло на Донбасі, куди батьки переїхали в 1972 році.

Тимофєєв активно брав участь в окупації Донбасу. У листопаді 2014 його призначили "міністром фінансів і зборів ДНР". У 2016 році "Ташкент" став "виконуючим обов'язки заступника голови Ради міністрів ДНР". Паралельно Тимофєєв вів бізнес.

Після того як був ліквідований ватажок ДНР Олександр Захарченка, а його місце зайняв Денис Пушилін, Тимофєєва звільнили від усіх посад. Втративши всі привілеї, він виїхав з ДНР і останнім часом жив в Ростові.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація, що група "московських ревізорів" з Контрольного управління, Мінекономіки і Мінфіну РФ почала розслідування діяльності Захарченка та його спільників. Зокрема, було встановлено, що екс-ватажок ДНР і його оточення викрали і привласнили понад 24 мільярдів рублів.