RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Началову вбили: в мережі опублікували страшні подробиці смерті співачки

Російську співачку Юлію Началову можна було врятувати, але лікарі втратили 4 дні і не провели необхідну операцію, побоявшись зіпсувати статистику смертності по лікарні.

Про це повідомляє телеграм-канал Baza.

За інформацією авторів каналу 8 березня Началова сама звернулася в лікарню зі скаргами на запалення в нозі.

"У дівчини була флегмона, вже перейшла в гангрену. У неї почався сепсис, але ситуація була все ще можна виправити. Юлі було необхідно ампутувати ногу. Але з 8 по 12 березня життєво важлива операція так і не була проведена. Чому? Тому що лікарі, помітивши 10 березня погіршення стану пацієнтки, побоялися класти її на операційний стіл. у дівчини вже стали відмовляти легені, і вона могла не перенести хірургічне втручання. Але чому ця операція не була проведена в перші два дні - ніхто відповісти не зміг. За всіма правилами лікарі були зобов'язані видалити гнійний осередок в перші 24 години", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що жоден лікар не наважився брати на себе відповідальність за операцію Юлії Началова, адже вона "могла зіпсувати цифри".

Автори каналу також розкрили деталі останніх днів життя співачки.

"З 8 по 12 березня Юля просто лежала в реанімації в стані штучної коми і поступово згасала. Коли ситуація стала критичною, керівництво МКЛ № 51 звернулося за допомогою до колег з 52-ї. У них було обладнання, яке могло допомогти пацієнтові з зараженням крові", - пише Baza.

Началова була вже настільки слабка, що перевозити її з однієї клініки в іншу було на той момент неможливо, - і лікарі чекали ще цілий день, щоб їм привезли той самий апарат ЕКМО. Лише прибувши фахівці з центру екстреної медичної допомоги зважилися перевозити Началова і змогли стабілізувати її стан.

"У той день між медиками з 51-ї МКЛ і співробітниками ЦЕМД навіть відбулася невелика перепалка - "екстрені" звинуватили перших в халатності і здивувалися, чому за 4 дні не було зроблено необхідних процедур. Стабілізувавши стан Началової, її переправили в 52-у лікарню. Але час було втрачено. Це був початок кінця. 16 березня лікарі змогли нарешті видалити осередок запалення, але втрачені дні вже "вбили" Юлію", - додали автори каналу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було опубліковано останній виступ Юлії Началової перед смертю.