Могли отруїти: лікарі відомого російського опозиціонера розповіли про його стан

Госпіталізація російського опозиціонера Олексія Навального може бути обумовлена токсичними пошкодженнями, нанесеними хімічною речовиною за допомогою "третіх осіб".

Про це на своїй сторінці в Facebook пише лікар Навального, офтальмолог Анастасія Васильєва.

За словами Васильєвої, вона разом з іншим лікарем Навального, терапевтом Ярославом Ашихміним, відвідала опозиціонера в лікарні імені Виноградова, куди він був госпіталізований вранці з діагнозом "гостра алергічна реакція".

Лікар зазначила, що їх вигнали з палати відразу після початку огляду, проте їм вдалося "через двері" оглянути пацієнта, зібрати скарги і анамнез.

"Виражений набряк і різка гіперемія верхніх і нижніх повік, периорбитальной області (навколо очей), гнійні виділення з правої кон'юнктивальної порожнини, виражений свербіж. Множинні папульозні висипання на шкірі шиї, спини, грудей, ліктьових згинів рук. Клінічно скарги і симптоми відповідають гострого токсичному керато-кон'юнктивіту і дерматиту, і загальній інтоксикації (ураження шкірних покривів тіла)", - описала стан Навального лікар.

Лікарі Навального не виключають токсичного пошкодження шкіри і слизових невідомою хімічною речовиною за допомогою якоїсь "третьої особи".

Васильєва також звернула увагу на те, що головним лікарем лікарні, куди госпіталізували опозиційного політика, є депутат Мосміськдуми від партії влади "Єдина Росія" Ольга Шарапова.

Біля лікарні після повідомлення лікарів зібрався стихійний мітинг, однак ОМОН його розігнав.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 27 липня в Москві затримали 1127 учасників акції проти недопуску кандидатів на вибори в Мосміськдуму .