RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Річниця нападу СРСР на Фінляндію: фото і історія снайпера, який убив 700 радянських солдатів

У суботу, 30 листопада, річниця нападу СРСР на Фінляндію. У мережі згадали снайпера, який захищав рідну землю, і вбив більше 700 радянських солдатів.

Про це повідомляє СОБАКА УКРОП в Twitter.

"Як би там не було, але він захищав свою землю. Фінський снайпер Сімо Сімо Хайха на прізвисько "Біла смерть" вбив 705 радянських солдатів. На його ліквідацію кинули сотні бійців і снайперів, які не повернулися. Прожив він до 96 років", - йдеться в повідомленні.

Сімо Хайха - фінський снайпер. Вважається найкращим снайпером Другої світової війни. На думку деяких, найкращий снайпер в світі. Під час радянсько-фінської війни 1939-1940 років завдавав великих втрат Радянській армії, за що отримав прізвисько "Біла смерть". Є національним героєм країни. Після війни Хайха займався полюванням і розводив собак. Залишок життя провів в маленькому селі Руоколахті поблизу російського кордону. Помер 1 квітня 2002.

gallery / 2690

Відзначимо, що Радянсько-фінська війна тривала з 30 листопада 1939 до 13 березня 1940 (104 діб і 4:00). Після відмови фінського уряду від радянських пропозицій про зміну меж в Карелії і передачі військово-морської бази Ханко, 28 листопада 1939 СРСР розірвав дипломатичні відносини з Фінляндією. 30 листопада чотири армії СРСР чисельністю 540 000 осіб напали на сусідню державу. Це стало причиною визнання Лігою Націй Радянського Союзу агресором і виключення його зі свого складу. Війна завершилася підписанням Московського мирного договору, зафіксував відторгнення від Фінляндії значної частини її території.

Нагадаємо, що в Києві рівно шість років тому 30 листопада сотні співробітників спецпідрозділу "Беркут" почали кривавий розгін мітингувальників на Майдані . Ними стали студенти, журналісти і просто мирні громадяни.