RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Поблизу Курильських островів стався потужний землетрус: опубліковано відео

Вранці в середу, 25 березня, в російському місті Сєверо-Курильську відчули наслідки землетрусу, який стався в Тихому океані. У місті оголошено тривогу цунамі, на одному з Курильських островів провели евакуацію.

Про це повідомляють російські ЗМІ, опублікувавши відео наслідків підземних поштовхів, які відчувалися також в інших містах.

За даними Камчатської філії Геофізичної служби Російської академії наук, землетрус максимальною магнітудою 7,6 стався в Тихому океані за 463 км від міста Петропавловська-Камчатського і в 250 км від Сєверо-Курильська.


Внаслідок підземних поштовхів в Сєверо-Курильську порушено електропостачання, пошкоджено труби опалення, постраждали деякі будівлі. У Сєверо-Курильському районі оголошено тривогу цунамі.


Крім того, на Курильські острови прийшла хвиля з океану, висота якої становила близько півметра. З острова Парамушир попередньо було евакуйовано 400 осіб.

На Камчатці підземні поштовхи були силою до п'яти балів. Загрози цунамі і постраждалих в цьому регіоні немає.


Як раніше повідомляв "Апостроф", в неділю, 22 березня, в столиці Хорватії Загребі сталися два землетруси, в результаті НП загинула дитина.