Рецепти Лукашенка поки не допомагають: в ВООЗ закликали білорусів готуватися до гіршого

Глава місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що працювала в Білорусі, Патрік О'Коннор, заявив, що країна вступає в новий етап спалаху коронавірусу.

Антирекорд США і Зеленський в госпіталі: свіжі дані про пандемію коронавірусу (оновлюється)

"Білорусь входить в нову фазу еволюції спалаху коронавірусу. Ситуація викликає занепокоєння і передбачає прийняття нових заходів", - сказав Патрік О'Коннор на брифінгу за підсумками роботи місії.

Він повідомив, що в Білорусі спостерігається зростання захворюваності COVID-19 в два рази кожні два-три дні. Крива зростання - досить крута. Для її згладжування потрібні додаткові заходи.

"Ми рекомендуємо посилити заходи дистанціювання, заборонити масові заходи, забезпечити карантин хворих і контактних осіб", - сказав О'Коннор.

Він наголосив, що зараз настав час зміцнювати взаємодію уряду з суспільством, оскільки ситуація з COVID-19 вимагає консолідації всіх зусиль.

"Це забіг на довгу дистанцію, а не спринт. Нам потрібно бути готовими до того, щоб продовжувати підтримувати заходи протягом 12-18 місяців", - додав представник ВООЗ.

О'Коннор повторив рекомендації припинити масові заходи в Білорусії, коментуючи доцільність проведення в Мінську військового параду 9 травня.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко видав перл про коронавірус, розповівши, як варто з ним боротися, щоб не захворіти.