RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Боїться розлютити росіян: спливли цікаві деталі про "секретну" операцію Кремля в Сирії

Міністерство оборони Росії залучає окупаційну влада Криму для передачі гуманітарної допомоги в Сирію, де російські війська неодноразово звинувачували в бомбардуваннях мирного населення.

Про це свідчать документи, опубліковані виданням "Флот 2017".

Відзначається, що МО РФ не має права організовувати і проводити гуманітарні акції та благодійні заходи, оскільки є державною структурою. Тому оборонне відомство Росії залучає як сторонню структуру "адміністрацію" окупованого Криму.

"Примітно, що, на прохання представників МО РФ, щоб уникнути міжнародного резонансу і засудження даний захід не буде висвітлюватися російськими федеральними ЗМІ. Принаймні - поки", - йдеться в матеріалі.

Також автори матеріалу нагадують, що раніше "гуманітарну допомогу" з Криму хотіли доставити в Італію. Такі дії Росія робить для того, щоб "розмити" факт окупації півострова.

Відзначається, що Міноборони РФ не хоче явно проявляти себе в зв'язку з "гуманітарною акцією" в тому числі і через негативну реакцію частини російського суспільства на аналогічні дії в Італії, Венесуелі і Сербії.

Як раніше повідомляв "Апостроф", війська Росії і її союзника, режиму Башара Асада, звинуватили в цілеспрямованих бомбардуваннях лікарень і шкіл в Сирії.