Лукашенко прийняв гучне рішення перед президентськими виборами

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, майже за два місяці до президентських виборів підписав указ про відставку діючого складу уряду.

Про це повідомили у випуску новин на телеканалі "Білорусь 1".

У середу, 3 червня, Лукашенко провів нараду, щоб обговорити пропозиції щодо нового складу уряду. У заході взяли участь голова Ради Республіки Наталя Кочанова, голова Палати представників Володимир Андрейченко, глава Адміністрації президента Ігор Сергієнко і державний секретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков.

За словами глави Білорусі, через кризу, викликану пандемією, заміна всіх членів уряду була б неправильним кроком.

"Та й потреби такої немає. Виросло нове покоління керівників, які себе добре показали і працювали непогано в уряді. Навіщо їх міняти? Вони можуть працювати", - заявив Лукашенко.

Про намір до виборів сформувати новий склад уряду Лукашенко заявив 25 травня. 29 травня Президент пообіцяв "найближчим часом" призначити виконуючого обов'язки прем'єр-міністра, а "після виборів, якщо він буде добре працювати, то затвердити на посаді".

Вибори президента країни призначені на 9 серпня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше білоруського блогера Сергія Тіхановском, який критикує діючу в країні владу і керує групою по збору підписів за висунення своєї дружини кандидатом в президенти Білорусі, затримали разом з прихильниками під час дозволеної владою акції в місті Гродно.