RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Золотий туалет і обробка за шалені гроші: як виглядає зсередини особистий літак Лукашенка

Президент Білорусі Олександр Лукашенко літає на власному літаку з усіма зручностями.

Про це повідомляють в Telegram-каналі NEXTA.

Борт Boeing 767-32K (ER) вже "відзначив" своє 15-річчя. В Білорусь його поставили в травні 2012 року. Але раніше ним користувався диктатор Туркменістану, відомий всьому світу як Туркменбаші.

Купівля судна для Білорусі обійшлася в 100-120 млн доларів. У той же час новий літак такої моделі коштує 250-300 млн доларів.

Для президента передбачено на борту туалет з золота, власний кабінет для нарад, величезне ліжко і телевізори.

Літак обладнаний з шикарним комфортом. Внутрішнє оздоблення коштує дорожче самого судна. Всередині все зроблено з дорогоцінних каменів, металів, натуральної шкіри, цінних порід дерева і дорогої сантехніки. Відзначають, що схожий літак є у російського олігарха Романа Абрамовича, на його обробку він витратив 300 млн доларів.

У літаку Лукашенка і серйозна технічна модифікація: захищений службовий зв'язок, система захисту попадання від ракет класу повітря-повітря і земля-повітря, інше. Обслуговується судно в німецькому Гамбурзі на базі Lufthansa.

Відзначають, що літак літає все рідше (останній раз взимку), адже Лукашенко придбав собі борт новіший. Також у президента Білорусі є приватний бізнес-джет і два гвинтокрили.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко купив своєму старшому синові Віктору особистий літак.