RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Завалений тілами "коронавірусний" морг в Росії налякав мережу: фейк це чи ні

7 липня в мережі почала поширюватися фотографія приміщення, підлога якого встелена мішками нібито із померлими від Covid-19.

Знімок опублікував журналіст "Московського комсомольця в Томську" Станіслав Микрюков, стверджуючи, що його прислали співробітники "патологоанатомічного бюро" при міськлікарні №3.

"Інформація, опублікована в "МК в Томську , не відповідає дійсності", - заявив в забороненій в Україні соцмережі в.о. начальника ОГБУЗ "паталого-анатомічного бюро" Павло Горх.

Як пояснив Горх, в мішках - біологічні відходи, в тому числі ганчір'я і використаний одяг, які можуть утилізувати тільки організації, що мають відповідну ліцензію. Трупи зберігаються в іншому приміщенні з великою холодильною камерою, запевнив Горх. Бюджетна установа почала службову перевірку.

Разом з тим, після офіційної заяви видання "Сібдепо" добилося дозволу Мікрюкова на публікацію фотографій майже без редактури, приховали тільки особи і статеві органи померлих. На фотографіях видно оголені частини людських тіл і один труп в повний зріст. На одному з мішків - записка "Covid".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що президент Росії Володимир Путін раз в 3-4 дня здає тести на коронавірус.