RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Казахстан охопила загадкова пневмонія: люди шикуються в черги до моргів

Казахстан охопила "невідома пневмонія" - Міністерство охорони здоров'я країни заявило, що в період з 29 червня по 5 липня зареєстровано понад 32 тисяч випадків пневмонії, а також 451 смертельний результат.

Про це повідомляє MailOnline.

Своєю чергою, головний епідеміолог CDC Китаю Wu Zunyou заявив, що насправді це "ймовірно, Covid-19". При цьому, офіційне число випадків коронавірусу в Казахстані становить 53 021 підтверджено 296 випадків смерті від цієї хвороби.

Разом з тим, з'явилося фото людей, що стоять в черзі за моргом в місті Алмати, щоб забрати тіла родичів.

Що каже місцева влада

Заступник міністра охорони здоров'я Азар Гініят повідомив, що в Казахстані госпіталізовано близько 28 тисяч пацієнтів з пневмонією з негативним тестом на коронавірус.

Однак професор Лоуренс Янг, вірусолог і онколог з Університету Уоріка вказав, що випадки пневмонії, швидше за все, відносяться до Covid-19.

"Ми повинні бути впевнені в точності режиму тестування в Казахстані ... Крім того, пневмонія, виявлена при рентгенографії грудної клітини, дуже характерна для Covid-19, тому необхідно вивчити її, щоб визначити, чи є заявлене захворювання Covid-19 або іншим типом пневмонії ", - зазначив він.

Смертність може бути вище

Один з померлих від пневмонії - головний санітарний лікар Алматинської області Кайрат Баймухамбетов, 64 роки, який був ключовою фігурою в боротьбі країни з пандемією коронавируса.

Китай, що межує з країною, висловив глибоку стурбованість з приводу "невідомої пневмонії" і випустив попередження від свого посольства в столиці Казахстану Нурсултана. У ньому сказано, що смертність від цього захворювання набагато вище, ніж у нового коронавірусу. Проводяться порівняльні дослідження вірусу пневмонії, але вірус ще не визначений.

Президент занепокоєний

Як пише "Sputnik Казахстан", президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв поцікавився у міністра охорони здоров'я Олексія Цоя можливим спалахом в країні "пневмонії невідомої природи".

"З'явилися якісь чутки про те, що у нас в країні нібито лютує пневмонія невідомої природи, яка, природно, не враховується в нашій статистиці. Що це за пневмонія, насправді це є чи ні? Яка смертність від цієї пневмонії?" - запитав Токаєв на засіданні уряду.

Міністр охорони здоров'я відповів, що за перше півріччя 2020 року було зареєстровано майже 100 тисяч випадків пневмонії, з них за перший тиждень липня - понад 55 тисяч. У порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 55,4 відсотка.

Цой додав, що за минулий місяць кількість зафіксованих смертей від пневмонії збільшилася в 2,3 рази і склало 628 випадків. У червні минулого року було зареєстровано 274 смертельних результату, сказав міністр.

Він заявив, що зараз в Казахстані розгортаються резервні ліжка. У половини з усіх пацієнтів з пневмонією - негативний тест на коронавірус. Токаєв назвав ситуацію, що склалася надзвичайною.

Як повідомляв "Апостроф", недавно Казахстан опинився на третьому місці за кількістю випадків інфікування COVID-19 після США і Бразилії. За добу в Казахстані зафіксували безпрецедентне зростання: кількість хворих на COVID-19 зросла більш ніж удвічі - з 20 до 43 тисяч.