RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Потрібна сакральна жертва": Світлану Тіхановську охороняли від замаху 120 співробітників КДБ Білорусі

Голова Комітету державної безпеки Білорусі Валерій Вакульчик повідомив, що на кандидата в президенти Світлану Тіхановську готувався замах, і його було попереджено.

Як повідомляє Белта, про це глава КДБ заявив в ефірі телеканалу ОНТ.

За словами Валерія Вакульчика, з об'єднаного штабу опозиції була отримана інформація, що "вони побоюються провокації і замаху на життя Тіхановськоъ". Після цього органи держбезпеки перехопили повідомлення про те, що "потрібна сакральна жертва". Пан Вакульчик додав, що відправника повідомлення вже встановлено і найближчим часом його буде затримано.

"З огляду на цю обставину, про ситуацію негайно доповіли главі держави. Відповідно до доручення глави держави мною було прийнято рішення про виділення 120 підготовлених співробітників для організації охорони об'єднаного штабу. Вони намагалися не привертати уваги, але їх присутність було очевидною", - сказав він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Світлана Тіхановська не визнає попередні офіційні підсумки виборів президента.

Кандидат в президенти подала скаргу до Центрвиборчкому, після того як глава Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина повідомила нові попередні дані про результати виборів.