RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Білорусі заговорили про "зникнення" Лукашенка після розгону протестів - ніхто не бачив

Президент Білорусі Олександр Лукашенко досі не виступив із заявою про масові акції протесту по всій країні. Останній раз він з'являвся на публіці близько опівдні, 9 серпня, коли прийшов проголосувати на виборчу дільницю. Повідомляється, що літак президента Білорусі вилетів з Мінська.

Як передає видання "Підйом", прес-секретар Лукашенка Наталія Ейсмонт на телефонні дзвінки не відповідає, а дані сайту PlaneFinder свідчать про виліт президентського борту за межі країни.

Телефон прес-секретаря Олександра Лукашенка Наталії Ейсмонт на даний момент вимкнений, останній раз вона з'являлася онлайн в месенджерах також близько опівдні.

Також стало відомо, що літак президента Білорусі Олександра Лукашенко вилетів з Мінська. Точкою прибуття президентського борту EW-301PJ позначена Туреччина.

Про готовність літака Лукашенка до вильоту з Мінська раніше повідомив Telegram-каналу NEXTA. За його даними, весь екіпаж лайнера мобілізований, пілоти ночували в аеропорту. При цьому біля аеропорту в Мінську сапери перевірили всі прилеглі шляхопроводи. Уточнюється, що зазвичай це відбувається перед тим, як президент Білорусі вилітає кудись.

Як повідомляв "Апостроф", після того, як з'явилися попередні результати виборів президента в Білорусі, в столиці країни Мінську та інших містах розпочалися масові протести і жорсткі сутички з міліцією. Заявляють щонайменше про одного загиблого, є поранені.

Додамо, що за даними національного екзит-полу за чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка на виборах президента 9 серпня проголосували 81% виборців, за його опонентку Світлану Тіхановську - 8%.