RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Білорусі винесли вирок екс-главі президентського пулу: його обурили звірства силовиків

У п'ятницю, 11 вересня, в Білорусі відбувся суд за звинуваченням колишнього телеведучого ОНТ, який очолював президентський пул журналістів на каналі, Дмитра Семченка в участі в несанкціонованому масовому заході.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на інформацію, опубліковану білоруським виданням TUT.BY.

Свої показання Дмитро Семченко давав через відеозв'язок із ізолятора, куди його доставили напередодні суду. Відповідаючи на питання судді, він сказав, що працював на телеканалі ОНТ главою президентського пулу журналістів, але звільнився в серпні цього року, через деякий час після початку антиурядових демонстрацій.

Він підтвердив, що 16 серпня перебував на місці проведення мітингу, проте заперечував свою участь в ньому.

"Я там був, але у мене не було транспарантів, я не вигукував гасел. На той момент я був журналістом державного телеканалу ОНТ", - сказав він.

Показань свідків або інших доказів участі Дмитра в мітингу в суді озвучено не було. Однак, після невеликої перерви суддя винесла рішення: адміністративний арешт на строк 15 діб.

На телеканалі ОНТ Дмитро Семченко працював з 2009 року. Причиною його відходу називають засудження насильства, яке застосовувалося до протестуючих в перші дні після виборів президента.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі подробиці того, що відбувається з арештованими учасниками протесту в Білорусі.