RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Жертви пожежі в багатоповерховому будинку просили про допомогу в соціальних мережах: фото і відео

У російському Єкатеринбурзі в дев'ятиповерховому житловому будинку сталася пожежа, яка забрав життя восьми людей. Під час пожежі жителі просили допомоги в соцмережах.

Про це повідомляє e1.ru.

Зокрема, в Twitter під час пожежі з проханням про допомогу писала жінка, яка разом із семирічною дочкою опинилася заблокована в квартирі. Вона повідомляла, що не може вибратися через дим, і просила викликати рятувальників.

"Допоможіть, горимо! Викличте пожежників! Верхній поверх, не можемо спуститися через дим. Я з дитиною під замком. Горить квартира знизу, задихаємося", - писала жінка. Пізніше стало відомо, що і вона і її дочка загинули.

У прес-службі ГУ МНС РФ уточнили, що якби жінка чекала на рятувальників в своїй квартирі, вони з донькою вижили б.

"На жаль, вона повела себе неправильно. Замість того, щоб дочекатися рятувальників в квартирі, вона разом з донькою вийшла до задимленої секції під'їзду. Це її згубило. Коли приїхали рятувальники, вони обидві були ще живі. Їх на руках винесли з дев'ятого поверху. але врятувати їх лікарі не змогли, на жаль. Чому вона писала в твіттер, теж незрозуміло. рятувальники не моніторять твіттер", - відзначили у МНС Россії.

Як розповіли мешканці постраждалого будинку, в квартирі, де сталося загоряння, відпочивали підлітки. Можливо, вони вживали алкоголь, що і призвело до трагедії. Відео оповідань людей опублікував Telegram-канал LIFE SHOT.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки глави Єкатеринбурга Олексія Орлова, люди отруїлися чадним газом.

"Причина смерті у загиблих - отруєння чадним газом. Сильне задимлення в під'їзді. Якби люди залишилися в квартирах, вийшли на балкони, то пожежні б усіх евакуювали", - сказав він.

Нагадаємо, що в результаті пожежі, в населеному пункті Борівському Тюменської області, загинули семеро людей.