RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії бойовик ІДІЛ хотів підірвати поліцейську дільницю: відео

У Кисловодську (Росія) затримали бойовика, який планував напад з вибухівкою на співробітників правоохоронних органів.

Про це повідомляє Центр громадських зв'язків ФСБ РФ.

Крім того, затримані ще троє людей, яких підозрюють у фінансуванні терористичної організації "Ісламська держава" (її діяльність заборонена в Росії).

"У місті Кисловодську затриманий раніше судимий за злочини загальнокримінальної громадянин Росії 1996 року народження, який здійснював підготовку до скоєння нападу на співробітників правоохоронних органів з використанням саморобних вибухових пристроїв в інтересах міжнародних терористичних організацій", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час обшуку у затриманого вилучили компоненти для виготовлення саморобного вибухового пристрою та вибухові речовини.

Також затримані троє його спільників, громадян РФ, які причетні до організації каналу фінансування бойовиків терористичних структур в Сирії.

"Вони сформували осередок прихильників забороненої на території Росії міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" для вчинення злочинів терористичного характеру на території Ставропольського краю", - уточнили в ФСБ.

Як розповіла силовикам під час допиту спільниця затриманого, бойовик планував підірвати відділок поліції і стати смертником.

"Він хотів підірвати відділок поліції, в якому відзначалося, і стати смертником. Сказав, що збирається здійснити теракт 5 квітня. Зробив для цього саморобні гранати, купуючи необхідне оснащення. Мені давав слухати лекції і відеоролики, в яких говорилося про джихад і терактах", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", 3 березня, в Швеції чоловік скоїв теракт - він напав з ножем на перехожих і поранив багато людей.