RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

США після потрапляння в список "недружніх країн" закрили останнє консульство в РФ

Генеральне консульство США в Єкатеринбурзі припинило свою роботу після того, як уряд Російської Федерації, відповідно до указу президента Володимира Путіна, підготував список "недружніх країн", в якому опинилися Сполучені Штати.

З цього приводу генконсул Емі Сторроу опублікувала на Facebook-сторінці консульства прощальне звернення.

Американська дипломат нагадала, що генеральне консульство США в Єкатеринбурзі протягом 27 років надаючи візові послуги та послуги для громадян США, проводячи заходи з вивчення англійської мови, семінари для підприємців та програми обміну.

"Наша команда щиро цікавиться людям, що живуть в цьому регіоні, і відносини, які ми створили за ці роки, є фундаментом двосторонніх зв'язків", - зазначила у зверненні Сторроу і висловила надію на швидке відновлення роботи дипломатичного представництва, яке, за її словами , "об'єднувало Урал і Західний Сибір зі Сполученими Штатами".

Нагадаємо, що створити перелік "недружніх країн" уряду в кінці квітня доручив президент Росії Володимир Путін. Указом президента РФ передбачено, що дипломатичні місії таких держав не зможуть наймати на роботу росіян.

Після закриття генконсульства в Єкатеринбурзі єдиним дипломатичним центром США в Росії залишилося тільки посольство в Москві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше передбачалося, що, крім США, в цьому списку можуть опинитися Чехія, Польща, країни Балтії і Україна.