RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Це безпрецедентно: президент Литви зробив заяву через події в Білорусі і затримання журналіста

У неділю, 23 травня, в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, який здійснював рейс за маршрутом Афіни-Вільнюс. На борту літака знаходився засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, якого після посадки літака затримала білоруська влада. Президент Литви Гітанас Науседа назвав ситуацію з літаком безпрецедентною і зажадав звільнення відомого білоруського журналіста Романа Протасевича.

Про це він заявив у своєму Twitter.

Науседа назвав безпрецедентною подією примусову посадку в Мінську громадянського борту, який слідував до Вільнюса.

"Білоруський політичний активіст і засновник каналу NEXTA був в літаку. Він заарештований. Білоруський режим стоїть за цими огидними діями ", - написав він і зажадав терміново звільнити Романа Протасевича.

Речниця міністра закордонних справ Литви Вітауте Шмайжите заявила, що в МЗС знають про те, що сталося, але офіційної інформації от Білоруси про інцидент з літаком поки не отримали.

"Ми працюємо з посольством і як тільки у нас буде чітка інформація - ми її опублікуємо", - пояснила вона.

Тим часом в литовському аеропорту повідомили, що на борту літака, який було змушено до посадки в Мінську, стався конфлікт між членом екіпажу і пасажиром.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Білорусі заблокували найбільший інтернет-портал. У приміщенні редакції та в будинках у співробітників пройшли обшуки.