RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Війська Путіна готуються "бомбити Воронеж": задіють авіацію і ППО

Під Воронежем ВС РФ почали тактичні навчання, в ході яких бомбардувальники Су-34 повинні завдати бомбових ударsів в околицях мільйонного міста.

Про це повідомляє російське агентство «Інтерфакс».

У навчаннях задіяні Ленінградська армія ВПС і ППО. В ході маневрів бомбардувальники піднімуться з аеродромів у Воронезькій, Курській і Тверській областях, проведуть розвідку і під прикриттям винищувачів-перехоплювачів МіГ-31БМ вразять наземні цілі - укріплення, танкові колони, літаки на аеродромах і командні пункти умовного противника.

"Авіаційне ураження пройде в складі ланок з використанням фугасних авіаційних бомб ФАБ-210 і ФАБ-500 в нічних умовах. Всього в навчанні візьме участь близько 20 авіаційних екіпажів", - йдеться в повідомленні Західного військового округу.

Повідомлення інформагенства викликало уїдливі коментарі в Мережі:

"На численні прохання трудящих таки російська авіація розбомбить Воронеж... - Ну от і дочекався Воронеж свого кінця. - Воронеж розбомбили, тепер вату під Воронежем доб'ють! Так їх!!!" - жартують користувачі соцмереж.

Нагадаємо, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь на Апостроф TV розповідав, що Росія тримає на українському напрямку три армії, при цьому одна з них - розташована в районі Воронежа.

А російський політолог Дмитро Орєшкін в ефірі Апостроф TV заявив, що президент РФ Володимир Путін намагався посилити свої позиції у відносинах з США і продемонструвати силу, стягнувши велику кількість озброєння до українського кордону. Після цього Кремль виявився в положенні, коли кожен наступний крок може тільки погіршити його стан, і Путіну залишилося тільки бомбити Воронеж.