RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Скандал з посадкою літака Ryanair: в Білорусі зник диспетчер, який вів переговори

З Білорусі виїхав диспетчер з сім'єю, який нібито вів переговори з пілотом Ryanair рейсу Афіни-Вільнюс, примусово посадженого в Мінську в травні нинішнього року через присутність на його борту опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Про це з посиланням на власні джерела пише Telegram-канал "Наша Ніва".

Співробітники видання спробували зв'язатися з жителем Мінська диспетчером Олегом Галеговим, і після невдалих спроб опитали співробітників "Белаеронавігаціі".

Зниклий диспетчер працював в компанії щонайменше з 2010 року. Його колеги повідомляли, що попри те, що він знаходився в графіку, його не бачили з початку місяця.

За словами одного з джерел, з Галеговим неможливо зв'язатися: він не відповідає на телефонні дзвінки, а профілі в соцмережах видалені.

"Голос на опублікованому запису інциденту з Ryanair належить йому", - сказав співрозмовник видання.

Заступник генерального директора "Белаеронавігаціі" Іван Герловскій заявив, що Галегов з червня перебуває у відпустці, але після чиновник заплутався і сказав, що той живе у тещі.

Інший колега зниклого диспетчера припустив, що той поїхав до Грузії, бо у нього є там родичі.

Виданню не вдалося зв'язатися з дружиною Олега Галегова Ганною, яка закрила свої профілі в соціальних мережах.

Нагадаємо, білоруська сторона готувалася збити літак Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса зі 123 пасажирами на борту, на якому після посадки затримали білоруського журналіста Романа Протасевича, а також його дівчину.