RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Поясни мені, дитино, що це за війна: вчителька звернулася до радника Путіна

Учителька та сестра Дмитра Козака, заступника керівника адміністрації президента РФ, звернулися до нього із проханням зробити все можливе, аби закінчилася війна в Україні.

Відповідне відео опублікували на YouTube-каналі "Обозреватель".

Обидві жінки і досі живуть у селі на Кіровоградщині, де народився політик. Класна керівниця Дмитра Козака, яка вчила його із п'ятого класу, згадала, що він був гарним учнем, а однокласники у дитинстві називали хлопця Мітею. Вона попросила якось вплинути на криваву війну в Україні.

"Мітя, я все вам старалась пояснити, щоб ви розуміли. Поясни тепер мені, дитино: що це за війна? Кому вона треба? На коліна б перед усією Україною стала б - і просила б пробачення, що щось я не додала тобі в вихованні, щось упустила... Я не знаю, що більше сказати. Я не розумію цієї війни. І не можу зрозуміти, що ти - у протилежному таборі - іншому, ніж той, де твої однокласники, наші селяни і я теж!", – звернулася літня жінка до Козака.

Двоюрідна сестра заступника голови путінської адміністрації розповіла про реальність в Україні і попросила брата вплинути на ситуацію.

"У нас війна. Якщо ти можеш якимось чином допомогти нам, щоб у нас закінчилась війна... У нас дітей ґвалтують, жінок ґвалтують... Побили всі міста. Будинків немає. Люди не мають куди піти. Виїжджають, хто куди бачить. Дуже в нас тяжко... Якщо ти можеш чим-небудь допомогти нам - допоможи!", – сказала жінка.

Також сестра нагадала політику, що у селі Бандурово Кіровоградської області поховані їхні спільні родичі, зокрема, бабуся. Стоячи біля її могили жінка знову закликала Козака зробити все, аби зупинити безжальні вбивства українців.

Раніше ми писали, що Генерал РФ родом із Волині воює проти брата, який служить у ЗСУ.