RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

"Ні в яку Україну воювати не поїду": в мережу злили відео мобілізації в РФ

У мережі з'явилося відео з обуреннями переляканого росіянина при отриманні повістки під час мобілізації в РФ. Він розповів, що трапилося з його знайомими на війні в Україні і сам навідріз відмовився їхати воювати на українській території.

Відповідне відео розмістив канал на YouTube "Наша Україна".

На відео чоловік спілкується із співробітниками військкомату, не відчиняючи двері. За його словами, вони п'ять хвилин безупинно стукали до його квартири. При запитанні хто за дверима йому повідомили, що хочуть вручити повістку Брянцеву, на що автор відео заявив, що Брянцев тут не проживає і ніякої повістки не збирається отримувати.

"У мене друг без руки лежить у шпиталі, а брат його на цвинтарі вже. Ідіть нах*й зі своєю повісткою. Я ні на яку Україну воювати не поїду", - вигукує росіянин.

За дверима йому погрожували кримінальною відповідальністю за ухилення. На що громадянин країни-агресора заявив, що вони не мають на це право і що він "живе у вільній країні і все оскаржуватиме в суді".

Раніше "Апостроф" писав, що окупаційна влада в ОРДЛО проводить мобілізацію до лав незаконних збройних формувань дітей з так званих “патріотичних клубів”. Окупанти мобілізують навіть неповнолітніх учасників цих клубів, починаючи з 16 років, вже є загиблі.